Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ЕЛ стъкла на 159

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Я да ви питам момци, възможно ли е при изключване на задните прозорци от конзолата на шофьора да се изключат и тези бутони които са на самата конзола ? Често когато се опитам да затворя някой от предните прозорци си навирам пръстите в бутоните на задните и ги отварям без да искам. Естествено нежелая да ми се показват някакви грешки на конзолата.
    Трябва да се преработи конзолата в шофьорската врата, като се добави реле с един нормално затворен контакт.

В момента червения и зеления участък от веригата имат връзка към шаси през пин А7. Трябва само зеления участък да остане свързан към А7 а веригата към шаси за червения да се прекара през нормално затворения контакт на релето. Бобината на релето ще се захрани през бутона за блокировката. Трябва обаче да се изясни, кое е активното положение на показания на схемата контакт за блокировката, защото от бумагите това не става ясно.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Разбрах те, тайно се надявах нещо софтуерно да се отметне ама като гледам схемата...

Аз си мисля че въпросния А7 ако го резна и го вържа към този който е на задните бутони ще прескоча интервенцията която ми препоръчваш. Въпроса е къде е модула и буксите с пиновете. Като краен вариант бих заменил 2та кабела и тогава предните ще се заключват от бутона, а задните ще останат активни, което пак ме устройва като вариант.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Това на схемата (вляво) са бутоните за задните стъкла от конзолата в шофьорската врата. За да спрат да работят, както искаш, трябва да им прекъснеш връзката към пин 7 с натискането на блокировката. Иначе всички бутони комутират шаси, което винаги го има, независимо от положението на блокировката.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:46.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Имаш ли цялата схема включваща и задните бутони? Интересува ме 17пин къде отива, захранва с - задните бутони или в модула ако има такъв изобщо.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Схемата за предните стъкла:

M066 е модула за стъклата в шофьорската врата
            M067 е този в предна дясна врата.
            H044 е конзолата в шофьорската врата
            H050 e бутона в предна дясна врата

Схемата за задните стъкла:

M063 е модула за задните стъкла в багажника
            Н053 е бутона в задна лява врата.
            H054 е този в задна дясна врата.

М001 e боди компютъра.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Стъклата не се вдигат от дистанционното и това ще го преправя, защото не ми харесва......
              Речено, сторено

https://youtu.be/OjArMzEgFpU

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Речено, сторено

https://youtu.be/OjArMzEgFpU
                Железен си, браво
                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Цялата работа я върши едно допълнително контролерче, което се свързва с 4 проводника към модула за управление в шофьорската врата (с 3 към бялата и с 1 към синята букса).

Ето го и него:

Ако има отворени стъкла, те се вдигат винаги при заключване на колата. Т.е - не само при задържането на бутона за заключване.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

А може ли да се направи така, че да не вдига стъклата автоматично при заключване на колата, а както е заводско при фейслифт-а, при задържане на бутона?
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Принципно може, но това изисква намеса по боди компютъра и така решението чувствително се усложнява.

Лично за мен това е неоправдано.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                        http://mikrondocev.com/

Случи и ти на 159ка обаче...

Ама и тея талянци са направили ебаси кенефа. Имам рено произведено 91г. с ел стъкла и още си работят без проблем. А 159ката на 10 години вече е приключила...
                        Ае да не плюем така по 159-та......и при мен 155 -та е на 26 години и работят стъклата.....дай да гледаме реално с годините и качеството при всички марки...защото реното от тия години на 159-та е пълен жмел...
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Ти хубаво му отговори, ама той нимой да прочете, щото им БАН.
                          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Хубаво е да работят прозорците, но ползвате ли задните ?
                            Не знам дали и предните се чупи този държач, сигурно е същият и "да".
                            Аз купих колата с един не работещ заден и "подпрян" т.е. са му завили една вида на гредата. (счупен държач се оказа като отворих кората) (има подробна схема за всичко в eLearn )
                            Аз завих още една и не смятам да ползвам задни прозорци (не мърда нито милиметър, много плътно и здраво стана ), много грозно решение, но принципно и предните рядко отварям, а какво остава за задни
                            И като е толкова пипкаво да се поправи ...
                            Мисля да изкл. задните машинки от буксите, докато не е паднало, работещото
                            Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
                              Хубаво е да работят прозорците, но ползвате ли задните ?
                              Не знам дали и предните се чупи този държач, сигурно е същият и "да".
                              Аз купих колата с един не работещ заден и "подпрян" т.е. са му завили една вида на гредата. (счупен държач се оказа като отворих кората) (има подробна схема за всичко в eLearn )
                              Аз завих още една и не смятам да ползвам задни прозорци (не мърда нито милиметър, много плътно и здраво стана ), много грозно решение, но принципно и предните рядко отварям, а какво остава за задни
                              И като е толкова пипкаво да се поправи ...
                              Мисля да изкл. задните машинки от буксите, докато не е паднало, работещото
                              Държача се сменя доста бързо и лесно и е евтин. И аз не ги свалям. Налага се само когато примерно минаваш граници и искат да разгледат по добре кой се намира отзад
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Точно и затова идват, според мен, проблемите-от не ползване. Периодично си ги цъкам всички прозорци нагоре-надолу поне един път в месеца. Като не се ползват, клеясват машинки, жила,запичат или се чупят копчета..... все пак влага от прозорците има. Хубаво е един механизъм да работи от време на време.
                                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                                X